Най-малко четирима души ще бъдат санкционирани в болница Шейново в София

...
Най-малко четирима души ще бъдат санкционирани в болница Шейново в София
Коментари Харесай

Откраднат живот: поне четирима наказани в „Шейново“

Най-малко четирима души ще бъдат глобени в болница „ Шейново ” в София след случая с разменените бебета. Това оповестиха от „ Медицински контрол ”, които завършиха с инспекцията в лечебното заведение. Според одитния орган не е сбъднат задоволителен надзор на няколко равнища. На болничното заведение са връчени наставления.

Става въпрос за основната акушерка, старшите акушерки и началника на отделението по неонатология в „ Шейново “.

„ В интервала 21 декември – 4 януари извърши инспекция в лечебното заведение. Установен е непълен надзор на разнообразни равнища “, сподели на брифинг изпълнителният шеф на организацията проф. доктор Росен Коларов.

Той отхвърли да назове имената на виновните за размяната на децата, защото все още тече инспекция и от прокуратурата.

„ Изготвен е протокол, който е връчен на лечебното заведение и е възложен на министъра на опазването на здравето. Изпратихме отчет и до Агенцията за протекция на детето ”, сподели още проф. Коларов.

Фидел Косев, заместник-изпълнителен шеф на „ Медицински контрол “, изясни, че екипът, който прави инспекцията, е изцяло самостоятелен.

Той заяви, че сега инспекцията е на стадий сформиране на констативен протокол за нарушаванията. Косев сподели, че проверяващите са установили нарушавания на най-малко четири текста от медицинския стандарт по неонатология, Наредба 49 за структурата, устройството и активността на лечебните заведения, както разпореждания от Наредбата за правото на достъп до здравна помощ, и на текстове от Закона за лечебните заведения.

„ Това е открила комисията. Оттук нататък комисията започва административнонаказателно произвеждане на всеки един, който е направил тези нарушавания “, изясни Косев.

Тези текстове, които са нарушени, засягат организацията, реда на регистриране, на банкет на родилките, реда за обслужване на новородените и на изписване на новородените. В тези детайли са открити нарушавания, добави той.

В период до три месеца от определяне на нарушаването следва да бъдат формирани административнонаказателните производства, обясни той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР